A fost lumea câinilor, sâmbătă, în Parcul Bălcescu, la show-ul organizat de Asociaţia Chinologică Oradea, în care exemplare din zeci de rase se întrec în frumuseţe.

Evenimentul a debutat vineri, când organizatorii au programat defilarea a 49 de câini din grupa moloşilor, câini de pază. Sâmbătă, startul s-a dat la ora 10 şi au concurat 285 de câini din 80 de rase, unul cu titluri mai multe decât altul.

Fie că a fost vorba de câini lup, de vânătoare, dalmaţieni, labradori sau border collie, câinii au fost admiraţi mai ales de cei mici, care se amuzau teribil când erau "pupaţi" de câte un exemplar mai prietenos şi care abia aşteptau să pună mâna sau să ia în braţe puiuţii aduşi de unii expozanţi.

Nu atât de fericiţi au fost, însă, unii orădeni care au vrut să îşi ducă copiii în parc dar s-au trezit că uşile sunt închise şi că trebuie să plătească pentru a intra.

După ce sâmbătă noaptea vor participa la o expoziţie nocturnă în Debreţin, căţeii vor reveni duminică, de la ora 11, în Parcul Nicolae Bălcescu. Potrivit organizatorilor, printre participanţii la expoziţie se numără şi exemplare din rase mai rar întâlnite la noi, precum Welsh Corgi Cardigan (rasa câinilor reginei Elisabeta), Mastiff tibetan ori Japanese Spaniel.

Preţul unui bilet pentru adulţi este 10 lei, iar copiii, studenţii şi pensionarii plătesc 5 lei. Pentru copiii sub 12 ani, intrarea este liberă, cu condiţia să fie însoţiţi de un adult.