Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, a emis un Ordin privind stabilirea numărului de consilieri județeni și de consilieri locali care, în urma alegerilor locale din 9 iunie, vor rezulta în cele 101 municipii, orașe și comune bihorene, în funcție de numărul de locuitori.

Potrivit Ordinului Prefectului nr. 161, în condițiile în care populația județului Bihor este de 608.988 locuitori, Consiliul Județean Bihor va avea 34 de membri, la fel ca în prezent, plus un președinte, ales separat. Oradea va avea, de asemenea, tot 27 de consilieri locali.

Pe de altă parte, în întregul județ, numărul total al mandatelor de consilier local va fi de 1.255.

Într-o singură comună vor fi mai mulți consilieri locali decât în urma alegerilor din 2020, iar în altele trei - mai puțini, criteriul fiind cel al populației stabile, cu domiciliul în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

„Față de scrutinul din 2020, în comuna Rieni numărul locurilor alocate consilierilor locali a crescut cu 2 poziții, de la 11 la 13, în schimb în localitățile Abram, Pietroasa și Șuncuiuș numărul de locuri a scăzut cu câte 2 poziții, de la 13 la 11 persoane”, a informat Prefectura Bihor printr-un comunicat dat publicității luni.

Numărul membrilor fiecărui consiliu local și județean se stabilește prin Ordin al Prefectului în funcție de numărul locuitorilor din fiecare UAT, „conform populației raportate după domiciliu de Institutul Național de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în care se organizează alegerile”, a precizat Prefectura.

Numărul de consilieri din fiecare UAT din Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!