Imagini emoţionante, vineri seară, la intersecţia străzi Şirul Canonicilor cu Muzeului. Aproximativ 150 de persoane, rude, prieteni şi cunoştinţe, s-au strâns pentru a sensibiliza orădenii în legătură cu accidentul în care şi-a pierdut viaţa biciclista orădeancă Boglárka Kiss, de numai 29 de ani. Luna trecută, tânăra a fost lovită de o maşină al cărei şofer susţine că tânăra i-a apărut din senin în faţă şi nu a putut evita impactul.

Biciclistă cu experienţă

Sute de lumânări au fost aranjate pe stâlpul din intersecţie, de care a fost sprijinită o bicicletă vopsită în alb, la fel ca cea pe care o avea Bogy, cum o alintau cunoscuţii, dar şi o coroană de flori. În jurul lor, zeci de steluţe-artificii au fost lăsate să ardă, atrăgând atenţia orădenilor care au trecut prin zonă. "Bogy, we love you", arăta un mesaj pe o candelă adusă de prietenii fetei.

Participanţii la comemorare au fost de toate vârstele, de la copii de câţiva anişori până la persoane în etate. Unii au venit cu bicicletele, îmbrăcaţi în echipament specific, cu veste reflectorizante şi cu căşti de protecţie. Toţi s-au arătat marcaţi de dispariţia fetei, care era o biciclistă cu experienţă, foarte atentă în trafic şi responsabilă.

"A fost până în Bulgaria cu bicicleta, a făcut mii de kilmetri cu bicicleta, avea rutină. Nu poţi să zici că a fost un biciclist de duminică. Vă daţi seama, a traversat toată România, printre camioane şi drumuri grele, şi nu a păţit nimic... Şi aici, venea de la bunică-sa şi nu a mai ajuns acasă", a povestit tatăl logodnicului tinerei decedate.

Ajun negru

Circumstanţele în care s-a produs accidentul, pe 12 decembrie, în jurul orei 16.30, sunt încă neclare. Potrivit comunicatului transmis de Poliţia Bihor la vremea respectivă, tânăra "circula pe bicicletă, în aceeaşi direcţie de mers cu autoturismul şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga", fiind lovită de maşina condusă de un bărbat de 36 de ani din Sălard. Boglárka Kiss s-a stins la spital, chiar în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie.

Familia nu vrea să creadă, însă, această variantă, şi consideră că şoferul maşinii este cel vinovat. Numai că nu au apărut martori care să dea detalii despre accident, iar în zonă este o singură cameră video, rotativă, a SRI, care în momentul impactului n-ar fi fost orientată spre intersecţie.

Aţi văzut?

numar-telefon.jpg"Bărbatul acela avea trei călători în maşină, care de fapt sunt prietenii sau angajaţii lui. Ei au fost martorii. Au spus că el a încetinit la trecerea de pietoni şi că fata a venit cu viteză în faţa lui, pe bicicletă. Noi credem că el a venit cu mare viteză, dinspre gară. Prin acest eveniment dorim să atragem atenţia orădenilor, dacă au fost martori la eveniment sau dacă s-au răzgândit, să ne anunţe", a mai spus tatăl logodnicului fetei.

Pentru a lămuri circumstanţele accidentului, familia roagă pe oricine a văzut accidentul sau are orice alte detalii despre eveniment să sune la numărul de telefon 0745.616.959 (Laszlo Oras) sau să scrie un mail la adresa oraslaci@gmail.com. Orice detaliu contează!