Un orădean în vârstă de 42 de ani, pe numele său Magyari Edmond Romeo, căutat în Olanda pentru trafic de persoane a fost depistat de poliţiştii orădeni.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor, pe numele bărbatului există un mandat european de arestare emis de autorităţile olandeze, el fiind prins în cursul zilei de marţi, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale şi reţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"Cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, fiind dispusă reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore", arată comunicatul Poliţiei.

Miercuri, individul a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea pentru confirmarea Mandatului European de Arestare, în vederea predării către autorităţile olandeze.

Instanţa a dispus arestarea provizorie a orădeanului, pentru 15 zile, însă a amânat judecarea extrădării, "având în vedere lipsa de la dosarul cauzei a mandatului european de arestare tradus în limba română".

Soluţia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 24 de ore de la pronunţare.