Instituţiile publice şi companiile din Bihor au anunţat, în această săptămână, 740 de locuri de muncă vacante, conform datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. Din acestea, 740 sunt pentru absolvenţi de studii superioare, iar 334 pentru cei cu studii medii.

Printre joburile destinate celor care au urmat o facultate, cele mai multe sunt de ingineri. De pildă, Plexus Services caută ingineri automatişti, de producţie, de calitate, ecologi, mecanici, de sisteme software şi ingineri proiectanţi, ABA Crişuri şi firma Bloc Beton au nevoie de ingineri în construcţii, Primăria Oşorhei inginer electrician, Faist Mekatronic inginer maşini unelte, Escenomatica un inginer proiectant structuri, Celestica ingineri de producţie, Alpserv un inginer şef în construcţii, iar firmele Hedco, Anabel International şi Mioriţa au nevoie de ingineri tricotaje. Tot pentru cei care au studii superioare sunt anunţate diferite joburi de şefi de departamente.

Pentru absolvenţii de studii medii sau şcoli profesionale sunt disponibile joburi de bucătari, agenţi de pază, casieri comercial, lucrători comercial, confecţioneri articole din piele şi înlocuitori, cusători, lăcătuşi mecanici, şoferi, stivuitorişti, sudori, tâmplari ori zidari. Necalificaţii pot opta pentru 231 de locuri de muncă, cum ar fi de ajutor bucătar, ajutor ospătar, femeie de serviciu, ambalator manual, manipulant marfă ori montator subansamble.