Şomerii sau bihorenii care vor să îşi schimbe jobul sunt invitaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor să consulte lista posturilor vacante declarate în această săptămână de companiile şi instituţiile publice din judeţ.

În total, lista cuprinde 730 de locuri de muncă, dintre care 682 sunt în municipiul reşedinţă de judeţ.

96 din totalul joburilor disponibile sunt pentru bihorenii absolvenţi de studii superioare. Printre angajatori se numără DGASPC Bihor, care caută educatori, psihologi, asistenţi sociali şi medicali, inclusiv debutanţi, ABA Crişuri, care are nevoie de un chimist, dar şi mai multe firme din parcurile industriale ale Oradiei, care au nevoie de ingineri, economişti, programatori sau specialişti de recrutare.

Pentru bihorenii absolvenţi de studii medii sau şcoli profesionale, lista AJOFM Bihor cuprinde 374 de locuri de muncă. Pe lângă muncitori în sectorul hotelier-gastronomic sau fabrici de confecţii şi încălţăminte, angajatorii bihoreni mai caută asistent manager, agenţi de vânzări, lucrători comerciali sau operatori. Angajatorii din Bihor mai au anunţat 212 de locuri de muncă vacante pentru muncitori necalificaţi.