Poliția Bihor a transmis miercuri cauzele accidentului produs înainte cu o zi pe DN 1, în afara localității bihorene Uileacu de Criș, în urma primelor cercetări, la fața locului.

Evenimentul a fost anunțat la 112 la ora 10.40. Orădeanul conducea un autoturism spre Cluj Napoca.

„Pe un sector de drum în aliniament, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu s-ar fi asigurat corespunzător, ar fi efectuat un viraj la stânga, pe un drum de acces la o fermă pomicolă și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, care ar fi efectuat o manevră regulamentară de depășire, pe aceeași direcție”, arată comunicatul Poliției.

Din impact, mașina condusă de orădean a ieșit de pe drum și s-a rostogolit în șanțul din partea stângă a direcției de deplasare, oprindu-se cu roțile în sus.

Șoferul a suferit răni grave, fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor.

„Pacientul a ajuns la spital ieri în jurul prânzului, cu traumatism carnio-cerebral sever, șoc hemoragic și contuzie pulmonară bilaterală. S-a și intervenit chirurgical, iar în prezent se află internat în secția de Terapie Intensivă, în stare critică”, a declarat miercuri BIHOREANULUI purtătoarea de cuvânt a spitalului, Lisa Crăiuț.

Ancheta în caz este continuată de polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene, sub supravegherea unui procuror, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!