Accidentul petrecut joi dimineaţă pe DN1 în Bihor a fost provocat de un tânăr şofer care, aflat la volanul unui Volkswagen Golf, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pătruns pe contrasens, lovind un autoturism marca Suzuki. Impactul s-a petrecut într-o zonă în care viteza maximă permisă este de 30 km / oră. 

"La ora 7.30, pe DN1 în localitatea bihoreană Tinăud, un bărbat de 34 de ani din comuna Auşeu, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Aleşd-Auşeu, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, aflându-se în zona de limitare a vitezei de deplasare la 30 km pe oră, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 75 de ani din Tinăud", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, agent şef adjunct Ioana Lascău, ofiţer de presă al IPJ Bihor. 

În urma accidentului rutier, cei doi şoferi, precum şi o femeie de 68 de ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.

De altfel, potrivit maiorului Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, pompierii ISU trimişi la faţa locului au trebuit să scoată dintr-o maşină două persoane care rămăseseră blocate în urma impactului. Se pare că este vorba despre cele două persoane, bărbatul de 75 de ani şi femeia de 68 de ani, din autoturismul Suzuki, care n-au avut nicio vină în producerea accidentului. 

Poliţiştii Biroului Rutier Aleşd continuă cercetările.