Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana - Bihor a anunțat miercuri cauza incendiului izbucnit înainte cu o zi la hala dezafectată de pe strada Matei Corvin din Oradea. Pagubele sunt însemnate.

„Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de o defecțiune la un invertor”, arată un comunicat transmis presei.

Potrivit informării, hala respectivă aparține unei firme al cărei domeniu de activitate l-a reprezentat fabricarea de produse din lemn și în ea nu se mai desfășurau procese tehnologice din luna noiembrie.

Totuși, pagubele sunt însemnate.

Focul a distrus „aproximativ 230 de metri acoperiș și panourile fotovoltaice aflate pe suprafața respectivă, corpuri de mobilier, utilaje și circa o tonă de materiale textile și piele depozitate în compartimentul afectat de incendiu”, conform ISU.

ISU reamintește că dezastrul a fost anunțat prin 112 în jurul orei 16.10, la adresa indicată fiind mobilizate echipajele Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, două containere de tip Abroll, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

„La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent la o parte din acoperișul halei și parțial în interiorul unuia dintre cele patru spații în care era compartimentată hala, flăcările ameninţând să se propage la celelalte trei compartimente și la întregul acoperiș, construit pe o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați”, arată ISU.

Peste 20 de pompieri militari conduși în teren de prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Csilik Alexandru, au acționat cu cele șapte autospeciale de intervenție, timp de aproximativ 40 de minute.

Stingerea flăcărilor a fost îngreunată de existența numeroaselor materiale combustibile ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum.

Pompierii au rămas la locul incendiului și după stingerea acestuia, până la ora 19.30, pentru căutarea și lichidarea focarelor ascunse, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative.

„Pompierii militari au reușit să salveze o mare parte din acoperiș, aproximativ 1800 metri pătrați de panouri fotovoltaice, spațiile administrative amenajate în interior, circa 75% dintr-un autoturism aflat în hală, bunuri materiale, utilaje și cherestea depozitate în interiorul compartimentelor construcției”, mai arată comunicatul ISU.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!