Reuben Nsemoh, un adolescent de 16 ani din Atlanta, Statele Unite, a intrat în comă din cauza unei accidentări pe terenul de fotbal. Când s-a trezit, aproape o săptămână mai târziu, a început să vorbească fluent limba spaniolă, pe care până atunci nu o cunoştea, relatează CNN.

Părinţii lui Reuben au afirmat că, înainte de accidentare, el ştia câteva cuvinte în spaniolă, dar nu vorbea fluent. Treptat, el a început să vorbească din nou în engleză ca înainte, dar şi să aibă dificultăţi în a se exprima în spaniolă.

Potrivit a1.ro, sindromul accentului străin este o afecţiune rară, cauzată de vătămări cerebrale care modifică tiparul de vorbire al bolnavului, oferindu-i un accent diferit.

Primul caz cunoscut a fost raportat în 1941, când o femeie din Norvegia a suferit vătămări la nivelul creierului, provocate de şrapnel, în timpul unui bombardament german, şi a început să vorbească cu accent german.

În urmă cu trei ani, un medic veterinar găsit inconştient într-un motel din California a început să vorbească în suedeză după ce şi-a revenit.