Situaţie mai mult decât dramatică petrecută luni dimineaţă, în faţa hotelului Poieniţa din staţiunea Băile Felix. Şoferul unui echipaj de urgenţă al Ambulanţei, Florin Miclău, în vârstă de 43 de ani, a făcut infarct şi a murit chiar sub ochii colegilor săi.

Echipajul cu medic de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bihor, staţia Oradea, fusese solicitat să intervină în cazul unei turiste care făcuse o alergie. "După ce pacienta a fost urcată în autospecială, lui Florin i s-a făcut rău şi a căzut lângă maşină. Totul s-a petrecut sub ochii medicului de urgenţă şi ai asistentei, care au început imediat resuscitarea, dar fără rezultate", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

Două echipaje de la Oradea au pornit imediat spre Felix. Unul a preluat pacienta, care ajunsese şi ea în stare de şoc în urma scenei la care a asistat, iar încă unul pentru a ajuta la resuscitarea şoferului.

Medicii s-au chinuit mai bine de două ore pentru a-l readuce la viaţă pe Florin Miclău, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. Primele indicii arată că acesta a suferit un infarct, dar cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma autopsiei.

Toţi angajaţii Serviciului, dar şi medicii de la Spitalul Judeţean, unde soţia lui Florin Miclău lucrează ca asistentă la Cardiologie, sunt în stare de şoc.

"Florin era un tip super, respectuos, muncitor şi ambiţios. Făcuse cursul de ambulanţier şi lucra pe un echipaj de urgenţe. Era un tip cumpătat, nu fuma şi nu bea, şi nimeni nu l-a auzit să se plângă de vreo boală. Toată lumea îl plânge şi nu ne vine să credem ce s-a întâmplat", a spus un medic.

Nimeni nu îşi aminteşte ca un caz asemănător să se fi petrecut în ultima perioadă în Bihor.

În urma tragediei a rămas orfană de tată o adolescentă de doar 15 ani.