Un profesor de matematică de la Universitatea de Vest din Timişoara a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de corupere sexuală.

Conform opiniatimisoarei.ro, dascălul este acuzat că a atins în zonele intime şi a încercat să sărute o fată de 13 ani căreia îi dădea meditaţii, la el acasă.

Părinţii copilei au aflat despre cele întâmplate chiar de la fiica lor şi au depus ulterior plângere penală.

Potrivit anchetatorilor, profesorul ar fi încercat să o sărute pe minora în vârstă de 13 ani, iar ulterior a atins-o cu mâinile în zona sânilor, în timpul orelor de meditaţii la matematică ce se desfăşurau acasă la profesor, arată sursa citată.

Acesta a fost dus la audieri la Politia Timişoara, iar mai apoi a fost prezentat faţa instanţei. Judecătoria Timişoara a decis să-l trimită în arest preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul este lector universitar în cadrul Universităţii de Vest, la catedra de Matematică şi Fizică.

Universitatea de Vest a ieşit public în urma evenimentului, delimitându-se de comportamentul profesorului.

"Dorim să subliniem faptul că astfel de comportamente contravin flagrant normelor şi valorilor Universităţii de Vest din Timişoara, care a urmărit întotdeauna promovarea unei conduite morale şi responsabile a membrilor săi. Universitatea de Vest din Timişoara se delimitează ferm, explicit şi de îndată de astfel de comportamente", au transmis reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Totodată, UVT a anunţat că a deschis o anchetă internă, iar în urma concluziilor anchetatorilor urmează să stabilească măsuri.

"Susţinem în mod ferm demersul instituţiilor abilitate în cercetarea contextului în care s-au produs faptele invocate, care au stat la baza plângerii ce a declanşat investigaţia instituţiilor de anchetă abilitate din Timişoara. În funcţie de concluziile analizei, vom investiga, la rândul nostru, dacă au existat astfel de comportamente asociate cu persoana în cauză", mai arată UVT.


Sursa video: opiniatimisoarei.ro

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!