Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au în cercetare un caz şocant, ce o are ca protagonistă pe o tânără doctoriţă de la Spitalul Judeţean din Oradea, bănuită de omor. Cadavrul copilului pe care femeia l-a născut acum 4 ani, fără ştirea apropiaţilor, a fost descoperit, lunea trecută, îngropat în curtea unei case părăsite din comuna bihoreană Auşeu.

Deocamdată, procurorii refuză să ofere detalii despre caz, fiindcă nu există un suspect oficial, dar au confirmat existenţa suspiciunilor.

"Se fac cercetări pentru omor, cadavrul copilului a fost dus, pentru necropsie, la Serviciul de Medicină Legală Bihor. Se aşteaptă rezultatele unor investigaţii de specialitate care s-au solicitat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a determina vârsta şi circumstanţele în care a murit acel copil", a declarat BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Vidican.

Potrivit anchetei proprii a BIHOREANULUI, este vorba de medicul rezident Nadia Filip (fostă Lupo), în vârstă de 31 de ani (foto), care lucrează în cadrul secţiei Chirurgie I de la Spitalul Judeţean din Oradea, proaspăt căsătorită cu un medic kinetoterapeut.

Femeia a născut la finele anului 2015, la Maternitatea Oradea, un copil sănătos, care de altfel a şi fost luat în evidenţe şi pe numele căruia a fost eliberat un certificat de naştere. Ulterior, însă, nou născutul a dispărut cu totul din viaţa doctoriţei, fără ca aparent nimeni să observe acest lucru.

Absenţa copilului a fost descoperită acum două săptămâni, cu ocazia formalităţilor legate de căsătoria Nadiei Lupo şi de schimbarea numelui acesteia, când femeii i s-a solicitat la Serviciul de Evidenţă al Populaţiei o copie a certificatului de naştere pentru copil, dar ea a negat că ar fi fost mămică.

Verificările făcute "pe fir", pentru depistarea erorii birocratice, au dus la descoperirea macabră a morţii copilului, în circumstanţe încă nelămurite. Rămâne de văzut dacă acesta a murit de moarte bună, iar corpul i-a fost ascuns de propria mamă, sau este vorba de un omor. 

Şocant este faptul că, în ciuda suspiciunilor privind faptele grave săvărşite de femeie, confirmate de ancheta care a vizat şi Maternitatea şi Spitalul Judeţean, aceasta a continuat să meargă nestigherită la serviciu, nefiind luată nicio măsură administrativă împotriva ei. Abia miercuri, când despre poveste se discuta tot mai intens, Nadia Filip a plecat subit în concediu.

În BIHOREANUL tipărit de luni, vom reveni cu detalii cutremurătoare despre un caz aproape incredibil!