Caz şocant în comuna bihoreană Girişu de Criş. Un copil în vârstă de 13 ani a fost bătut cu biciul de concubinul mamei sale, pe numele său Tudorel Sav (foto), pentru că a dat foc unor hârtii, pe care le-a aruncat în latrina din curte.

Potrivit Digi24 Oradea, cei care au reclamat cazul autorităţilor sunt profesorii băiatului, elev în clasa a V-a la şcoala din sat, după ce l-au văzut, luni, plin de vânătăi. Profesorii au sunat imediat la Poliţie, iar primăria a trimis o asistentă socială la locuinţa familiei.

Copilul a fost bătut duminică, după ce bărbatul, care deţine o fermă de animale în comună, s-a enervat că băiatul a aprins câteva hârtii, pe care le-a aruncat în toaleta din curte. A scos biciul la el şi l-a lovit de mai multe ori, provocându-i vânătăi serioase.

Digi24.ro mai scrie că bărbatul bătăuș şi mama băiatului trăiesc împreună de mai mulţi ani, au doi copii împreună, însă însă femeia, venită din Republica Moldova, mai are doi copii, între care şi cel bătut, din relaţii anterioare.

Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor au deschis o anchetă în acest caz, aşteaptând expertiza medico-legală.

"S-a început o anchetă pentru loviri şi alte violenţe", a declarat agentul principal Ioana Lascău, de la biroul de presă al Poliţiei Bihor.

În faţa jurnaliştilor, bărbatul care l-a lovit pe copil a încercat să îşi justifice gestul zicând că prin hârtia aprinsă ar fi putut să se rănească sau să dea foc gospodăriei.

Vezi reacția sa, în înregistrarea de mai jos!