Un sistem de încălzire eficient este esenţial pentru confortul termic al fiecărei locuinţe. Alegerea unui cazan pe combustibil solid este o soluţie eficientă şi economică, acesta fiind potrivit atât ca sursă de căldură de sine stătătoare, cât şi ca opţiune suplimentară la cazanele care funcţionează pe combustibil lichid sau gazos.

În funcţie de combustibilul solid utilizat, sunt două tipuri de cazane:

- cazanele pe peleţi

- cazanele pe lemn

În acest articol vor fi prezentate câteva modele de cazane de calitate superioară ce se pretează pentru încălzirea pe lemne şi peleţi şi avantajele lor majore pentru confortul termic în locuinţe.

Cazanele pe peleţi - eficiente, economice, fiabile

Cazanele pe peleţi sunt o soluţie eficientă şi sustenabilă pentru asigurarea unui confort termic în locuinţe. Prin utilizarea peleţilor, care sunt o resursă regenerabilă, se reduce dependenţa de combustibilii fosili şi se protejează mediul înconjurător.

Cazanele pe peleţi Arca Granola de ultimă generaţie sunt produse de Arca - Italia. O astfel de centrală este realizată din oţel şi poate fi controlată digital, atât pentru pornire şi alimentare, cât şi pentru reglarea instalaţiei. 

Beneficiile majore ale acestui cazan sunt legate, în principal, de confort, fiabilitate, siguranţă şi economie. Consumul de combustibil este optimizat prin monitorizarea constantă a funcţionării cazanului prin intermediul sondelor de temperatură şi a senzorilor optici, ce asigură modularea permanentă a arderii. Cazanul dispune şi de o funcţie anticondens, care menţine temperatura de funcţionare într-un interval ce elimină riscul de formare a condensului sau a gudronului, ceea ce înseamnă că durata de viaţă a cazanului va fi mai mare.

O altă opţiune recomandată în cazul cazanelor pe peleţi sunt cazanele Dominus. Acestea sunt fabricate din oţel de înaltă calitate şi au randament de peste 95%, astfel că au un consum economic şi o eficienţă energetică superioară. Designul cazanelor este modern şi compact, iar aprinderea peleţilor este automată. În funcţie de nevoile utilizatorului, cazanele Dominus au o gamă mare de puteri, de la 35 kW la 100 kW, şi arzătoare din fontă, ce asigură o conductivitate şi o stocare termică excelente şi sunt extrem de rezistente.

Modele performante de cazane pe lemn şi avantajele lor

Cazanele pe lemn sunt populare în România, dar nu toate au un randament ridicat. În locuinţele în care se pune accent pe un confort termic deosebit, obţinut prin echipamente performante şi eficiente, un cazan recomandat este, cu siguranţă, Arca Aspiro, cu un perete al focarului realizat din oţel sau inox.

Cazanul are o durabilitate mare datorită faptului că focarul este realizat din oţel inoxidabil, prin ambutizare, fără cordon de sudură şi astfel are o rezistenţă mare la coroziune, iar peretele din spatele cazanului este confecţionat din ciment refractar, ce împiedică formarea gudronului. Astfel, garanţia cazanelor cu corpul din inox este de 10 ani, pentru corpul cazanului.

Cazanul Arca Aspiro este singurul de pe piaţă care funcţionează la o presiune de exerciţiu de 4 bar. În plus, este dotat cu serpentină de răcire, pentru prevenirea supraîncălzirii.

Tot în locuinţele în care încălzirea şi apa caldă se obţin prin arderea lemnelor, sunt recomandate şi cazanele Dominus, pentru calitatea şi performanţa lor deosebită. Acestea au o autonomie ridicată datorită camerei de ardere cu un volum mare şi a conţinutului ridicat de apă. Aceste cazane sunt fabricate din oţel de înaltă calitate.

Chiar dacă sunt cazane pe lemne, ele pot funcţiona şi cu alte tipuri de combustibili solizi (cărbune, brichete, peleţi), ceea ce înseamnă că sunt versatile şi că se pretează atât în mediul rural, cât şi în cel urban.

În concluzie, cazanele pe lemne şi peleţi oferă avantaje enorme în privinţa confortului termic din locuinţe datorită eficienţei energetice sporite, a faptului că utilizează surse ecologice şi sustenabile şi că diminuează emisia de gaze cu efect de seră. Cazanele pot fi programate să funcţioneze automat şi să menţină o anumită temperatură, fiind dotate cu termostate şi sisteme de control avansate, ce permit ajustarea precisă a temperaturii şi a timpilor de funcţionare.

Pentru mai multe informaţii tehnice despre cele două tipuri de cazane şi pentru consultanţă tehnică de specialitate în vederea alegerii celei mai eficiente soluţii termice pentru proiectul tău, te aşteptăm la Magazinul Technova, în Oradea, Str. Ogorului nr. 65D, lângă Selgros, sau în Beiuş, Str. Burgundia Mare nr. 6.

Prezentări tehnice şi oferte personalizate, weekendul acesta, 30 iunie - 2 iulie, de vineri până duminică, în Lotus Center - Oradea

Weekendul acesta, de vineri până duminică, 30 iunie - 2 iulie, ne poţi vizita în incinta Lotus Center, zona Media Galaxy, la standul nostru.

Vom avea în prezentare cazanele pe peleţi Arca Granola şi Dominus. Vino cu proiectul tău şi specialiştii Technova îţi vor propune soluţia termică optimă pentru casa ta!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!