Statul român demonstrează încă o dată că nu dă doi lei pe bolnavii cu sindrom Down. Deşi de anul acesta au dreptul la o pensie de invaliditate, pe lângă cea de handicap, sumele pe care le primesc bolnavii sunt ridicole.

Potrivit Ştirile Pro TV, acest lucru se întâmplă pentru că legea nu ţine cont de faptul că cele mai multe dintre aceste persoane nu pot munci şi nu pot cotiza la pensie.

Elocvent în acest sens este cazul lui Ionuţ Neacşu, un tânăr de 22 de ani din Teleorman, bolnav cu sindrom Down. De Moş Nicolae a primit decizia care îi arată că are o pensie de asigurări sociale de un leu. Adică atât cât să-şi cumpere un pachet de biscuţi!

Deşi nici măcar nu se poate îngriji singur, angajaţii statului au considerat că merită doar un leu pe lună, pe lângă cei 293 de lei pe care îi primeşte pentru dizabilitatea sa, sub forma indemnizaţiei de handicap.

Reprezentanţii Casei Teritoriale de Pensii Teleorman spun că pensia a fost astfel calculată pentru că băiatul nu a lucrat nicio zi. Însă, ei nu ţin cont că legea prevede un minim pentru cei aflaţi în situaţia lui Ionuţ: 350 de lei.

Funcţionarii au garantat însă că vor remedia situaţia.