Un adolescent a fost arestat de poliţiştii londonezi, fiind suspectat că l-a înjunghiat pe Gabriel Bringye, şoferul de taxi din Oradea care, miercuri, a fost găsit înjunghiat în maşină.

Potrivit presei din Marea Britanie, băiatul de 15 ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă vineri după-amiază. Adolescentul este bănuit şi că a comis un jaf, fără legătură cu uciderea lui Bringye. Poliţia nu a oferit alte detalii despre suspectul principal al acestei crime.

Familia orădeanului strânge în continuare bani pentru a-l aduce acasă, iar până sâmbătă, pe platforma gofundme.com, s-au adunat 25.500 de lire.

Sprijin de la colegi

De asemenea, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunţat că va dona 10.000 de lei familiei lui Bringye.

„Încurajăm pe oricine dorește să ajute familia românului înjunghiat în timpul serviciului, să doneze în contul familiei, pentru repatrierea și înmormântarea acestuia. Din nefericire, meseria de taximetrist nu este atât de ușoară cum se crede, iar colegii noștri au devenit victime în multe situații, așa cum s-a întâmplat cu tânărul înjunghiat de un client, la Tottenham, în nordul Londrei, în timpul serviciului. Vom face donația de 10.000 de lei luni și suntem alături de familia îndurerată”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, potrivit unui comunicat de presă.

Atacat de un client

Gabriel Bringye (37 de ani) a fost găsit în stare gravă, miercuri seară, în maşina sa, în faţa unei şcoli din Tottenham, din nordul Londrei, după ce a fost înjunghiat de un atacator care s-a făcut nevăzut. Medicii nu au reuşit să-i mai salveze viaţa şi la faţa locului i-au declarat decesul.

Apropiaţii orădeanului au declarat presei din Londra că din maşina lui nu lipsea nimic, astfel că nu îşi pot explica motivul atacului. Bănuiala poliţiştilor a fost că Bringye a fost ucis de un client care l-a contactat prin aplicaţia Bolt.

Jurnaliştii englezi au mai scris că orădeanul lucra în Marea Britanie de 13 ani, iar din 2015 era şofer de taxi. Bărbatul urma să se căsătorească în acest an.

Vezi mai jos imagini video de la locul unde maşina orădeanului a fost găsită: