Au fost diagnosticate oficial primele cazuri de "Flurona", adică infecţia simultană cu Covid-1 şi cu virusul gripal. Primul a fost raportat în Israel, iar altele au fost diagnosticate în regiunea Catalonia din Spania.

Conform publicaţiei The Times of Israel, citate de Digi24, caz raportat în Israel a fost confirmat la o femeie nevaccinată care a născut recent la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva. 

Profesorul Arnon Vizhnitser, directorul departamentului de ginecologie al spitalului, a declarat că femeia a fost testată pozitiv pentru ambele virusuri imediat ce a ajuns la centrul medical şi că medicii au făcut o dublă verificare pentru a confirma cazul, potrivit sursei citate. Vizhnitser a adăugat că femeia nu fusese vaccinată împotriva niciunuia dintre cele două virusuri, dar că pacienta nu avea simptome deosebit de puternice.

Totodată, autorităţile sanitare din Spania au anunţat luni, 3 ianuarie, primele cazuri de Flurona, apărute în regiunea Catalonia. Medicii au precizat că aceste cazuri sunt puţine şi, până în prezent, nu s-a observat o evoluţie mai severă decât infectarea doar cu coronavirus, conform Hotnews.ro. 

Deşi nu este o situaţie des întâlnită, într-o perioadă cu circulaţie virală intensă poate surveni coexistenţa a doi patogeni într-un organism, a precizat un medic spaniol, Gemma Craywinckel, arătând, la rându-i, că deocamdată nu s-a observat ca aceste cazuri să fie mai grave decât infectarea doar cu Sars-Cov-2.

Experţii în sănătate cred că există şi alte astfel de cazuri, care nu au fost diagnosticate.