Dacă în prima zi a anului 2022 doar 24 de bihoreni au aflat că sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, numărul cazurilor a crescut duminică. 56 de bihoreni au fost descoperiţi cu Covid-19, în ultima zi, potrivit celui mai recent comunicat de presă transmis luni de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectură.

Noile cazuri au fost depistate în urma prelucrării a 634 de teste, fapt ce arată o rată de pozitivare de 8,9%.

Numărul total al îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei a ajuns astfel, în Bihor, la 50.997, dintre care 47.849 sunt cazuri declarate vindecate, cu 64 mai multe faţă de raportarea de duminică.

Şi bilanţul deceselor a crescut luni la 2.579, cu două mai multe faţă de ziua precedentă.

Luni dimineaţă, în Bihor, erau 569 de cazuri active. 18 pacienți sunt în stare gravă, internaţi în secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din judeţ.

În ce priveşte incidenţa cazurilor la mia de locuitori, cea mai mare rată a infectărilor, 3,97%, se înregistrează în comuna Şuncuiuş, cu 12 cazuri active.

În municipiul Oradea incidenţa a crescut faţă de zilele trecute la 1,2 la mie, cu 270 de cazuri active.

Vezi incidenţa în toate comunele şi oraşele din Bihor:

Aşa cum era de aşteptat, în această perioadă a sărbătorilor, numărul vaccinărilor anti-Covid a scăzut semnificativ.

În ultimele 24 de ore, doar 67 de persoane s-au prezentat în centrele de vaccinare pentru a primi o doză de ser. Bilanţul total al bihorenilor vaccinaţi cu schema completă a ajuns la 208.254, în timp ce numărul persoanelor vaccinate şi cu doza booster la 56.090.