Laboratorul de Apă Potabilă din cadrul SC COMPANIA DE APĂ ORADEA este acreditat RENAR din data de 16.03.2009 prin Certificat de acreditare nr. LI 764 și, conform politicii şi obiectivelor sistemului de management al calităţii definite în Manualul Calităţii, s-a stabilit, implementat şi  menţinut un sistem de management al calităţii conform standardului în vigoare SR EN ISO/IEC 17025:2018 privind cerinţele generale pentru competenţa laboratoarelor de încercări.

Laboratorul efectuează un număr total de 40 de tipuri de indicatori, respectiv 34 indicatori fizico-chimici și 6 indicatori microbiologici, pentru următoarele tipuri de matrici: apă potabilă, apă subterană (foraje, fântâni) și apă de suprafață, dintre care 17 indicatori fizico-chimici și 5 indicatori bacteriologici sunt acreditați RENAR conform Anexa nr. 1 /31.01.2020 la Certificatul de Acreditare nr. LI 764 (www.renar.ro).

Laboratorul are personal competent şi instruit pentru efectuarea de analize, condiţii de lucru şi de mediu corespunzătoare în laborator, echipamente etalonate şi verificate metrologic adecvate efectuării analizelor, utilizând materiale de referinţă certificate, etaloane, reactivi chimici achiziţionaţi de la producători atent selectaţi şi acceptaţi.

Metodele de încercare sunt standardizate, documentate, validate şi adecvate scopului dorit prin confirmarea parametrilor de performanţă stabiliţi (participări anuale la scheme de evaluare europene -LGC Standard vezi Anexa -2 pg).

Laboratorul de Apă Potabilă este înregistrat în Registrul laboratoarelor pentru monitorizarea calităţii apei potabile, în conformitate cu Ordinul nr. 764 din 15 iulie 2005 pentru aprobarea procedurii de înregistrare la Ministerul Sănătăţii a laboratoarelor care efectuează monitorizarea calității apei potabile în cadrul controlului oficial al apei potabile, pentru monitorizare de control şi prelevare de probe prin Certificatul de Înregistrare nr. 629/14.07.2021.

Tarifele se regăsesc pe site: www.apaoradea.ro / Servicii clienți / Tarife / Analiza Apă Potabilă

Date de contact Laborator Apă Potabilă Oradea:

Adresa: Oradea, Strada Petru Rareș 1 B, Etaj 2
Telefon: 0259/ 415651  / int 119
              0724254329
Email: laboratoaream@apaoradea.ro

COMPANIA DE APĂ ORADEA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!