Firmele şi instituţiile publice din Bihor au 708 locuri de muncă vacante declarate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor în această săptămână. Printre acestea se numără zeci de posturi de asistent medical, de ingineri, dar şi muncitorii necalificaţi necesari hotelurilor şi restaurantelor.

Mai precis, conform listei făcute publice de AJOFM Bihor joi, Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal organizează concursuri pentru 38 de posturi de asistenţi medicali în diferite specializări. De asemenea, printre cele 121 de locuri de muncă dedicate bihorenilor cu studii superioare se numără şi 12 joburi de ingineri la mai multe firme din parcurile industriale din oraş ori la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri. Totodată, companiile din parcurile industriale mai au nevoie de manageri de proiecte, planificatori şi feluriţi şefi de departamente.

Printre cele 218 locuri de muncă dedicate bihorenilor cu studii medii, se numără doar 10 joburi de barmani, cameriste şi bucătari, semn că firmele din sectorul HoReCa şi-au găsit deja muncitorii specialişti necesari. În schimb, se caută necalificaţii în domeniu, precum ajutoarele de bucătari şi ospătari ori femeile de serviciu. Lista locurilor de muncă mai dezvăluie posturi vacante de salvamar, de lucrători comerciali, de mecanic utilaj, magaziner, sudori ori tehnician de asigurarea calităţii.

Din categoria locurilor de muncă pentru necalificaţi, se caută montatori subansamble, muncitori la diferite fabrici de încălţăminte, brancardieri ori muncitori în construcţii.