Controversatul PSD-ist Florin Iordache, fostul ministru al Justiției, cel care a scos românii în stradă după ce a inițiat vestita Ordonanță 13, pentru modificarea legilor justiției, a fost ales, marți, în funcția de președinte a Consiliului Legislativ, for care are ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.

„De precizat este că șefii instituției nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcție cât doresc pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi”, notează HotNews.ro.

Adică, președintele nu poate fi nici înlocuit, nici demis din funcție.

Potrivit sursei citate, au fost 3 candidați la această funcție. Iordache, susținut de PSD, a fost ales de către senatori și deputați, cu 185 de voturi pentru și 42 de voturi „împotrivă”, Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă, cu 174 voturi pentru şi 17 contra.

După cum se știe, Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul celebrei Ordonanțe 13, care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea PSD-istului din funcție. Însă, în Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.

Culmea este că noua mutare a lui Iordache vine într-un context în care propriul partid îl vrea pe linie „moartă”.

Conform Hotnews.ro, candidatura lui Iordache pentru un nou post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte, iar secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel, mai arată sursa citată, conducerea PSD dorește să-l retragă pe acesta din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Noua numire a fost necesară după ce fostul deținător al funcției, Dragoş Iliescu, în vârstă de 77 de ani s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.

Potrivit declarației de avere a fostului președinte, șeful Consiliului Legislativ este remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ pentru că nu a fost depusă nicio candidatură, mai notează HotNews.ro.