Sesizaţi sâmbătă, în jurul orei 12.30, că în timp ce se întorcea spre casă o femeie de 62 de ani a fost ţinta unor hoţi care i-au smuls de la gât un lănţişor din aur de aproximativ 9 grame, estimat la circa 1.000 de lei, poliţiştii orădeni au acţionat rapid şi i-au identificat în doar câteva ore pe autori.

Cei doi, unul în vârstă de 18 ani, celălalt de 20 de ani, sunt domiciliaţi într-o comună din judeţul Mureş, respectiv în Mediaş, judeţul Sibiu. Asupra celor doi tineri a fost găsit şi lănţişorul sustras de la gâtul orădencei.

În urma cercetărilor, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au început urmărirea penală a celor doi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie, respectiv complicitate la tâlhărie.

Duminică, aceştia au fost duşi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă, magistraţii emiţând pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.