Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor are în evidenţă aproape o mie de locuri de muncă vacante în această săptămână.

La mare căutare rămân meseriaşii şi muncitorii calificaţi, pentru care sunt disponibile 589 de joburi. Multe dintre aceste locuri de muncă sunt pentru croitori, confecţioneri articole din piele sau tricotaje, electricieni, lucrători comerciali, mecanici auto sau de întreţinere, operatori la roboţi industriali şi maşini cu calcul numeric şi şoferi, inclusiv de autocamion.

Alte 235 de locuri de muncă sunt destinate bihorenilor necalificaţi, căutându-se manipulanţi marfă, încărcători sau montatori subansamble.

Pentru bihorenii cu studii superioare oferta este în continuare săracă: sunt disponibile 102 locuri de muncă, printre care de agenţi vânzări, analişti calitate, contabili sau ingineri. O prezenţă nouă pe lista AJOFM Bihor este firma Eberspaecher Exhaust Tehnology România, companie producătoare de subansamble pentru industria auto, care intenţionează să concesioneze teren în parcul industrial de pe Şoseaua Borşului.