Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a înregistrat în această săptămână 883 de locuri de muncă vacante în judeţ, dintre care 731 la angajatori din Oradea.

În lista companiilor private şi instituţiilor publice care fac angajări se regăsesc firme din parcul industrial al Oradiei, unde se caută ingineri, analişti, programatori CNC, proiectanţi ori şefi de birou şi departamente. La Spitalul Judeţean Oradea se caută asistent medical de igienă, consilier juridic, economist, fiziokinetoterapeut, dar şi un inginer debutant şi un referent fără vechime. De asemenea, clinici medicale private din municipiu caută medici specialişti în diferite domenii.

Printre cele 464 de locuri de muncă dedicate absolvenţilor de liceu sau de şcoală profesională, multe sunt pentru agenţi de vânzări ori de servicii, personal în hoteluri şi restaurante, casieri, controlori CTC, croitori şi confecţioneri articole din piele. De asemenea, firmele bihorene caută şoferi, mecanici auto, electricieni şi operatori vânzări prin telefon.

Bihorenii care nu au nicio calificare pot fi angajaţi ca îngrijitori, manipulanţi marfă, plăcintărese ori muncitori în fabrici de confecţii.