Teatrul Regina Maria a anunțat de pe acum câteva dintre spectacolele care vor fi montate în prima parte a stagiunii 2023-2024, printre care se numără „Floare de cactus”, o piesă care a mai fost jucată pe scena orădeană în stagiunea 1985-1986.

Comedia de la sala mare

Potrivit unui comunicat transmis de instituţia de cultură, trupa Iosif Vulcan va pregăti spectacolele "Cruzime şi tandreţe" de Martin Crimp, regia Andrei Dinu, spectacolul "Cyrano de Bergerac", adaptare de Martin Crimp după Edmond Rostand, regia Horia Suru, şi "Floare de cactus", de Pierre Barillet şi Jean-Pierre Gredy, regia Daniel Vulcu.

Acesta din urmă a mai putut fi văzut pe scena orădeană şi în stagiunea 1985-1986, potrivit site-ului instituţiei de cultură. „Julien Desforges, dentist prosper, are o aventură sentimentală cu tânăra şi fermecătoarea Antonia, însă pentru a evita o prea mare implicare şi responsabilitate, imaginează un mariaj, ba chiar şi trei copii. După o întâlnire eşuată, Antonia are o tentativă de suicid, dar este salvată de Igor, un vecin tânăr şi simpatic. Cuprins de remuşcări, Julien pretinde că va divorţa urgent, însă Antonia ţine să o cunoască pe viitoarea fostă doamnă Desforges”, este descrierea comediei, publicată pe acelaşi site.

De asemenea, trupa Arcadia va pregăti "Muzicanţii din Bremen", regizat de Ciprian Huţanu.

Stagiune cu spectacole variate

În acelaşi comunicat reprezentanţii Teatrului Regina Maria au amintit și detalii despre activitatea din stagiunea încheiată, 2022-2023.

Pe parcursul acesteia, Trupa Iosif Vulcan a adus publicului nouă premiere şi două spectacole lectură, dar şi două evenimente, Festivalul "Portret de autor" şi cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea.

În stagiunea 2022-2023 s-a remarcat "Fiul" de Florian Zeller, regizat de Bobi Pricop, acesta fiind primul spectacol montat la Sala Transilvania în cadrul Festivalului "Portret de autor".

La sala mare, au fost spectacole precum "Colivia nebunelor" de Jean Poiret, în regia lui Daniel Vulcu, şi "Locotenentul din Inishmore" de Martin McDonagh, în traducerea lui Bogdan Budeş, regizat de Ovidiu Caiţa.

Trupa Arcadia a avut între altele premiera spectacolului "Cei trei purceluşi" de Andrei Mihalache, bazată pe povestea originală a lui Walt Disney şi regizată de Daniel Vulcu, şi spectacolul senzorial "Norr în lumea culorilor", creat special pentru micii spectatori cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, sub îndrumarea artistică a lui Florian Silaghi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!