Concursul de dat palme la care orădeanul Sandu Lungu a fost arbitru, a stârnit controverse în mediul online. În ring au intrat opt bărbaţi, iar câştigătorul a ajuns cu faţa desfigurată, dar mai bogat cu 5.000 de euro.

Bizarul concursului RFX Slap nu a trecut neobservat nici de celebrul luptător MMA Conor McGregor. Sportivul irlandez a distribuit pe Twitter un filmuleţ ce-l arată pe câştigătorul concursului în timp ce încasa o palmă zdravănă de la un adversar. 

Pugilistul a făcut un comentariu cu tentă ironică la adresa concursului de pălmuit ce s-a desfăşurat luni seara, la Bucureşti. 

"O tehnică absolut superbă! Felicitări noului campion mondial la categoria grea", a scris starul UFC pe Twitter.

La rândul lui, Sandu Lungu a caracterizat evenimentul la care premiul pentru cel mai rezistent concurent a fost de 5.000 de euro drept unul "extraordinar de dur, dar în acelaşi timp şi spectaculos".

"Sorin Comşa e un băiat foarte puternic şi foarte rezistent, ce a rezistat la lovituri de la oameni aproape dublu cât el. Cred că în jur de 30 de palme şi-a luat ca să iasă campion. S-a şi văzut cum s-a tumefiat. Va fi greu de detronat acest băiat", a spus Sandu Lungu într-un video postat pe pagina lui de Facebook.

În ciuda faptului că sportul este unul crud, sportivul orădean consideră că astfel de "exerciţii" le fac bine bărbaţilor.

"Eu zic că orice sport bărbătesc, mai ales într-o lume în care bărbaţii se feminizează într-un procent destul de mare, încep să se bată cu nevestele pentru saloane şi să rupă trotinetele, eu zic că este un sport binevenit, care face o triere dintre cine e bărbat şi cine e femeie. Nu este cazul să dăm cu pietre" a concluzionat Muntele Bihorului.

Cine este câştigătorul concursului 

Originar din Alba Iulia, Sorin Comşa, câștigătorul concursului, nu este un sportiv de performanţă, ci unul de ocazie, după cum a declarat într-un video postat pe reţelele de socializare ale Clubului RFX. 

"Mi-a apărut o reclamă pe Facebook şi am zis: de ce nu? Majoritatea timpului stau la terasă cu prietenii şi în restul timpului liber mai frecventez sala de fitness", a spus bărbatul, încrezător în puterea palmei lui. 

Sorin Comsa
(sursa foto: RFX, Facebook)

Care sunt regulile concursului de pălmuit

Doi concurenţi stau pe un podium şi ţin palmele deschise. Fiecare concurent trebuie să aibă un apărător pentru gură şi protecţie pentru urechi. Există 3 runde în meci - în fiecare dintre ele, participantul are o lovitură. 

Trebuie să existe cineva lângă concurent, pentru a preveni căderea acestora după o palmă. Înainte de a lovi, jucătorii îşi freacă mâinile cu pudra de talc. Este interzisă lovirea tâmplelor, orbitei, nasului, urechii şi laringelui. La final câştigă cel mai rezistent concurent, fiind desemnat de arbitru. 

Vezi mai jos momente din finala RXF SLAP. Atenție, conținut sensibil!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!