Bihorenii care sunt în izolare sau în carantină la domiciliu, pentru că sunt infectaţi cu virusul Sars-Cov-2 sau au intrat în contact cu o persoană bolnavă, au dreptul să solicite urna mobilă pentru alegerile parlamentare de duminică.

Potrivit şefei cancelariei prefectului de Bihor, Ligia Oală, cererile pot fi transmise deopotrivă către Biroul Electoral Judeţean, şi către birourile locale, diferenţa fiind că BEJ le primeşte în format electronic, prin mail, în timp ce la birourile electorale locale trebuie predate în format fizic, semnate olograf. Cererile trebuie să fie însoţite de copii ale deciziilor Direcţiei de Sănătate Publică de izolare, respectiv carantinare.

„Biroul Electoral Judeţean primeşte cererile până pe 4 decembrie inclusiv. Persoanele care nu au primit deciziile de izolare sau carantinare, vor transmite doar cererile, iar BEJ va solicita DSP aceste dovezi. La birourile electorale, cererile pot fi depuse până pe data de 5 decembrie, însă trebuie predate de o persoană, un vecin, o cunoştinţă a celor izolaţi sau carantinaţi”, a declarat Ligia Oala, şefa Cancelariei Prefectului Bihor.

Adresa de e-mail a Biroului Electoral Judeţean Bihor este p.bejbihor@bec.ro. 

Până în ziua votului, la ora 10, Prefectura Bihor va trebui să se asigure că toate cererile ajung la secţiile de votare la care sunt arondaţi cetăţenii care nu pot pleca de-acasă.

Până miercuri dimineaţă, BEJ Bihor a primit şase cereri ale unor bihoreni aflaţi în carantină sau izolare. În judeţ, sunt circa 2.200 de bihoreni izolaţi la domiciliu, bolnavi de Covid-19, şi 1.600 în carantină.