În materie de tehnologii şi noi device-uri care să revoluţioneze, este destul de dificil să mulţumeşti toate pretenţiile clienţilor şi să oferi şi un preţ relativ accesibil al produselor. Totuşi, în continuare se desfăşoară o competiţie între producătorii de device-uri şi, mai ales, aceasta se acutizează în cazul pieţei telefoanelor mobile pentru că aproape sunt excepţionale cazurile în care întâlneşti o persoană care să nu deţină măcar un telefon mobil.

Mulţi rămân fideli unei anumite companii pentru că fie sunt mulţumiţi de modul în care funcţionează respectivele smartphone-uri, fie intervine obişnuiţa cu design-ul interfeţei şi este mult mai comod şi familiar. Dacă printre cele mai cunoscute companii se numără Samsung şi Apple, competitori ai acestora totuşi există şi în multe privinţe chiar îi surclasează datorită tehnologiei avansate şi a experienţei oferite clienţilor. Fără doar şi poate, includem în această categorie şi producătorul din Republica Populară Chineză, Huawei, fără de care piaţa smartphone-urilor ar fi mult mai puţin colorată.

De ce tocmai Huwavei aduce culoare? Fără doar şi poate, Huawei s-a concentrat mai ales pe îmbunătăţirea performanţei camerei foto/video şi, implicit, pe obţinerea unor imagini spectaculoase: culoare, dinamică, detalii, fotografii întocmai realităţii. Seria P a smartphone-urilor de la Huawei nu face excepţie, iar produsul Huawei P9 vine cu un plus mare - parteneriatul cu Leica. Pe scurt, telefonul oferă o experienţă incredibilă prin cele două camere principale, un design de metal şi procesorul propriu creat de Huawei.

Dimensiunile şi greutatea telefonului Huawei P9 îl fac a fi un dispozitiv foarte accesibil şi uşor de folosit, astfel că acesta are display-ul de 5.2 inch, unibody din aluminiu, dimensiunile de 145 x 71 x 7 mm şi greutatea de doar 144g. Un alt avantaj este faptul că ecranul este prelungit până aproape de lateral, astfel că raportul între body şi ecran este peste medie. Un lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este faptul că Huawei P9 vine în mai multe versiuni - cea Pro are 3 caracteristici în plus care fac diferenţa de preţ, însă pune la dispoziţie 3D Touch, panel AMOLED şi camera frontală de 8MP cu apertura f/1.9.

În ceea ce priveşte noutăţile, Huawei P9 vine cu Android 6.0 Marshmallow şi cu propria interfaţă, EMUI v4.1, pe deasupra. Surprinzător sau nu, software-ul aminteşte mult de iOS prin schimbările mari faţă de stock Android. În cazul în care eşti obişnuit cu clasica interfaţă Huawei, aşteaptă-te ca modelul P9 să nu fie întocmai celorlalţi predecesori prin faptul că notificările, meniul de setări de pe ecranul principal şi setările sunt structurate diferit. Mai mult, nu trebuie să te îngrijorezi că aplicaţiile preinstalate vor încărca inutil ecranul telefonului tău Huawei P9 pentru că acestea pot fi şterse oricând.

Când vine vorba de hardware, Huawei P9 se detaşează notabil de alţi competitori prin Kirin 955 octa-core - cel mai nou şi cel mai puternic hardware creat până acum de compania din China. Trebuie să ştii că în România, versiunea existentă este cea cu 3GB de RAM şi 32GB spaţiu de stocare, iar dintre aceştia doar 25GB sunt disponibili pentru utilizator. În orice caz, dacă este nevoie de suplimentarea spaţiului, există întotdeauna varianta cardului microSD. Huawei P9 este destul de impresionant, nu?

(Advertorial)