Bihorenii sunt invitaţi, duminică, 4 septembrie, la Salonta, unde se va ţine ediţia a 8-a a Festivalului Sarmalelor, în cadrul căruia mai multe echipe de bucătari şi bucătărese din oraş şi comunele din împrejurimi se vor întrece în gătitul celor mai bune sarmale.

"Fă-ţi oleacă de vreme şi vină duminică la noi la uspăţ. Vină să vezi mândrele noastre obiceiuri, să asculţi "hidedea" cu goarnă, dar mai ales să-ţi stâmperi setea cu un strop de pălincă de prune şi foamea cu nişte sarmale gătite ca la mama acasă", spun organizatorii în invitaţia lor.

Evenimentul va începe la prânz cu concursul de gătit sarmale, unde vor participa locuitorii din Avram Iancu, Batăr, Ciumeghiu, Ghiorac, Mădăraş, Salonta, Tinca, Tulca, Salonta-Colonie, dar şi restaurantul Millenium.

După premierea bucătarilor va începe programul artistic care include muzică populară, uşoară şi etno. Ansamblurile care vor întreţine atmosfera sunt: Ansamblul Ardeleana din Tulca, Ansamblul Cununiţa din Mădăras, Anamblul Mărţişorul din Avram Iancu şi alţi artişti precum Andrada Tulvan, Sandu Condoroş şi Adina Lezeu.

Între orele 16:00-19:30 vor urca pe scenă Ansamblul pensionarilor din Arad, Ardelencele, Ansamblul Vergelul, Florina şi Florin Mariş Hinsu. De la ora 19.30 a fost programat şi un mic moment de Zumba în timp ce între orele 19:45-20:30 vor urca pe scenă Larisa Babai, Tania Pantea, Narcisa şi Andrei Badea.

Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii. La fel ca în alţi ani, organizatorii sunt Valeriu Boeriu, Ioan Sala, Ramona Buz şi Răzvan Sala. Partenerii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Salonta şi CJCPCT Bihor.

Evelina Chirica