În Dubai a fost inaugurată recent cea mai adâncă piscină din lume. Cu o adâncime de 60 de metri, piscina a întrecut în top una din Polonia (45 metri). 

Piscina Deep Dive Dubai este plină cu 14 milioane de litri de apă - volumul a şase piscine olimpice - şi este de cel puţin patru ori mai mare decât orice altă piscină de scufundări din lume. Guinness i-a acordat titlul "Piscina cea mai adâncă pentru scufundări" pe 27 iunie, potrivit portalului Digi24.ro. 

Deocamdată, piscina este accesibilă doar pe bază de invitaţie, dar în curând va fi deshisă publicului larg.

Temperatura apei este menţinută la 30 de grade Celsius, o temperatură confortabilă pentru purtarea unui costum de scafandru sau a unui costum de baie.

Componenta vedetă a Deep Dive Dubai este oraşul subacvatic. Scufundătorii pot explora apartamente scufundate şi abandonate şi pot juca biliard sub apă.

Piscina este, de asemenea, un studio de film subacvatic. Deep Dive Dubai oferă cursuri atât pentru începători în scufundări, cât şi pentru scafandri certificaţi.

Aproximativ 56 de camere au fost instalate în jurul piscinei pentru a asigura securitatea scufundătorilor, mai notează Digi24.ro. 

În Dubai se mai găseşte şi cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, precum şi cel mai mare mall, Dubai Mall, notează CNN.