Melodia ”Despacito”, cântată de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a fost interzisă de la difuzare pentru radiodifuzorii de stat în Malaezia, din cauza versurilor cu tentă sexuală. Anunţul a fost făcut joi de ministrul comunicaţiilor din această ţară cu populaţie majoritar musulmană, scrie digi24.ro.

Ministrul Salleh Said Keruak a declarat pentru AFP că ministerul său a primit numeroase plângeri în legătură cu versurile piesei reggaeton care a devenit populară la nivel mondial. ”«Despacito» nu va fi difuzată de radiodifuzori deţinuţi de guvern, pentru că am primit plângeri din partea publicului. Versurile nu sunt potrivite”, a spus el. Salleh Said Keruak a mai spus că speră ca posturile de televiziune şi radio să urmeze exemplul.

Piesa ”Despacito” a devenit cea mai ascultată melodie la nivel mondial pe platformele de streaming, fiind ascultată de 4,6 miliarde de ori, după şase luni de la lansare.

Melodia a ajuns pe primul loc în America Latină după lansarea sa din ianuarie şi a devenit cunoscută pentru vorbitorii de limbă engleză în luna aprilie, după ce Justin Bieber a auzit melodia într-un club şi a creat o nouă versiune a acesteia.

Malaezia are legi stricte în privinţa cenzurii şi a interzis anterior melodii cu limbaj vulgar şi a editat sau a interzis filme considerate ”prea sexy” sau care abordau teme sensibile.