Cea de-a 71-a ediţie a concursului Miss Univers, desfăşurată sâmbătă în New Orleans (Luisiana, SUA) este america RʼBonney Gabriel.

Model şi designer de modă noua Miss Univers a reuşit o dublă performanţă. RʼBonney Gabriel este prima câştigătoare cu origini în Filipine şi cea mai în vârstă învingătoare având în vedere că a împlinit 28 de ani, vârsta maximă pentru a putea participa la concurs. Până acum, cea mai "bătrână" câştigătoare a concursului a avut 26 de ani.

"RʼBonney este designer de modă eco-frrendly, model şi instructor de cusut cu entuziasm pentru viaţă", se menţionează pe site-ul oficial al competiţiei, missuniverse.com.

Noua Miss Univers şi-a obţinut o diplomă în design de modă la Universitatea din North Texas în 2018 şi îşi conduce propria companie axată pe producţia de linii de îmbrăcăminte sustenabilă. În timpul concursul a purtat un costum de baie făcut chiar de ea.

"Fiind prima americano-filipineză care a câştigat Miss SUA (n.r. iar acum Miss Univers) ea împărtăşeşte importanţa culturii tale. Ca o voce pentru asiaticii-americani, ea deschide uşa pentru mai multă diversitate şi reprezentare în societate", scrie pe site-ul competiției.

Întrebată de organizatori ce şi-ar dori să vadă schimbat în regulamentul de concurs, RʼBonney Gabriel, a menţionat limita de vârstă a participantelor.

"Personal, mi-ar plăcea să văd o creştere a limitei de vârstă, pentru că am 28 de ani şi acesta este cea mai mare vârstă la care poţi concura. Ar fi un lucru frumos. Citatul meu preferat este: «Dacă nu acum, atunci când?». Ca femei, cred că vârsta nu ne defineşte", a spus noua Miss Univers.

RʼBonney Gabriel este prima americancă Miss Univers din ultimul deceniu. Ediţia de Anul trecut, organizată în Israel, a fost câştigată de reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!