Producătorii de la Renault au anunţat preţurile oficiale ale primului model SUV din istoria mărcii Dacia. Aşadar, varianta 4x2 a modelului Duster costă 10.500 de euro, în timp ce versiunea 4x4 poate fi achiziţionată la 12.300 de euro. Modelul Ambiance 4x2 costă 11.000 euro, iar cea Ambiance 4x4 porneşte de la preţul de 12.800 de euro. Versiunea Laureate, în varianta 4x2 are un preţ de pornire de 11.900 de euro, iar în cea 4x4 de 13.700 de euro.

Preţurile variantelor 4x2 diesel variază între 12.150 de euro şi 13.800 euro, iar pentru cele 4x4 între 14.700 de euro şi 15.600 de euro. Preţul din urmă este cel al modelului Laureate, aceasta fiind şi cea mai scumpă versiune a maşinii.

Marţi, modelul Duster a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva, iar modelul va fi disponibil în showroom-urile din România, începând cu săptămâna viitoare.

SUV-ul Dacia Duster are toate şansele să repete succesul Loganului. Sute de români s-au înscris deja pe lista de aşteptare, însă preşedintele are prioritate. Traian Băsescu va primi luna viitoare primul Duster ieşit pe poarta uzinei de la Mioveni. Anul trecut, şeful statului era încântat de Sandero Stepway, model prezentat în premieră la Paris.

În primăvara acestui an, modelul Duster va fi lansat şi în Europa, Turcia, Africa şi Magreb, iar din iunie va fi disponibil, sub marca Renault, şi în Ucraina, Orientul Mijlociu şi unele ţări din Africa. Uzina de la Mioveni produce vehicule destinate tuturor acestor pieţe, atât sub marca Dacia, cât şi Renault.

În 2011, Duster va fi produs, sub marca Renault, şi la uzina de la Curitiba, din Brazilia, care asamblează deja modelele Logan, Sandero şi Sandero Stepway. Automobilele fabricate la Curitiba vor fi vândute în Brazilia, Argentina, Mexic şi Chile.

Modelul Duster va mai fi industrializat şi produs în Rusia, la uzina Avtoframos din Moscova. În regiunea Golfului Persic, Duster va fi disponibil din 2011 sub marca Renault, maşinile destinate acestei zone fiind produse tot la Mioveni.