Rochii, poșete, accesorii de modă și obiecte personale ale Prințesei Diana sunt scoase azi la licitație în Beverly Hills de o importantă Casă, Julien's Auctions. Ținutele sunt unele iconice, pe care Lady Di le-a purtat în diverse ocazii importante, iar valoarea a două rochii este estimată la prețuri între 200.000 și 400.000 de dolari.

Prima este o rochie de bal de culoare albastru-închis (foto), din tul, creată de Murray Arbeid, pe care Diana a purtat-o în 1986 la Londra la premiera musicalului „Fantoma de la Operă” și apoi la o cină cu regele Constantin al Greciei, dar și în 1987 la o reprezentație de balet „Cenușăreasa” la Royal Opera House.

Cea de-a doua este o rochie din mătase și dantelă magenta, creată de Victor Edelstein, pe care prinţesa a purtat-o în două ocazii.

Colecția este cea mai vastă scoasă la licitație de la moartea Prințesei din 1997 și include circa 50 de articole, pantofi, poşete, pălării şi diverse obiecte de vestimentaţie.

În plus vor putea fi achiziţionate şi peste 20 de scrisori, note și felicitări scrise de mână de Diana, precum şi 200 de obiecte care au aparţinut altor membri ai familiei regale britanice, cum ar fi o cămașă de noapte a Reginei Victoria.

„Avem câteva creaţii excepţionale, articole emblematice pe care Diana le-a purtat cu multă mândrie şi care sunt cu adevărat simbolice pentru stilul său”, a declarat Gabriela Schwartz de la casa de licitații Julien's Auctions, conform Agerpress.

Prinţesa de Wales a fost un simbol al eleganţei şi o pasionată de modă.

„Iubea cu adevărat moda. Avea intuiţia modei. Era foarte atentă la articolele vestimentare şi creaţiile designerilor pe care le purta. Ea este în acelaşi timp prinţesa poporului şi visul oricărui creator de modă”, a adăugat Gabriela Schwartz.

Cu câteva săptămâni înainte de a muri, prințesa a scos la licitație 79 de rochii, strângând milioane pentru organizațiile caritabile pe care le-a susținut.

Printre obiectele licitate cu alte ocazii se numără o rochie adjudecată pentru suma record de 1,14 milioane de dolari sau un pulover cu oi vândut cu peste un milion de dolari.

Prințesa Diana a murit în 1997, în urma unui tragic accident de maşină produs la Paris.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!