Cunoscută de ani de zile în Colegiul Naţional Emanuil Gojdu drept cea mai bună la chimie, Ioana Moga şi-a dovedit abilităţile în faţa întregii lumi. La începutul lunii iulie, ea a participat la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, din Yakutia, unde a obţinut medalia de aur la chimie.

„Am fost aleasă în lotul naţional la chimie, apoi am mers la Olimpiada Internaţională Mendeleev, în Tukmenistan. Acolo am luat argint, iar după două săptămâni de pregătire şi trei probe de baraj, am fost selecţionată pentru Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară din Yakutia, la chimie", a spus luni, olimpica, într-o conferinţă de presă, menţionând că această competiţie se desfăşoară pentru patru discipline: matematică, fizică, chimie şi informatică.

Medalia de aur obţinută de Ioana este cea mai mare distincţie care s-a acordat la Olimpiadă, la specializarea chimie. „Este, de asemenea, cea mai semnificativă medalie a Colegiului în ultimii zece ani", a declarat Viorel Mititean, directorul Colegiului Naţional Emanuil Gojdu.

Ioana, elevă la profil matematică-informatică bilingv engleză, va absolvi anul viitor clasa a XII-a şi e hotărâtă să aplice pentru o bursă la o universitate din Statele Unite ale Americii.