Politicienii abia aşteaptă, de regulă, să vadă o cameră de filmat în faţa căreia să se laude că sunt în slujba cetăţenilor.

Sunt însă şi unii pudici. Săptămâna trecută, o şedinţă a Consiliului Local Ineu a fost suspendată de două ori pentru că aleşii PNL s-au luat la ceartă cu cei din PSD.

Scandalul a pornit după ce liberalul Călin Morna a vrut să transmită şedinţa "live" pe Facebook, cu motivul, cât se poate de justificat, că cetăţenii au dreptul să ştie ce hotărăsc aleşii.

Primarul PSD Dumitru Togor, secretara comunei şi consilierii PSD-işti s-au opus, spunând că şedinţa era transmisă pe site-ul Primăriei.

Pentru că niciuna dintre părţi n-a cedat, ba consilierii şi secretara se certau mai ceva ca la uşa cortului, primarul a chemat Poliţia, care a reuşit să calmeze spiritele, însă doar temporar.

Convocaţi în aceeaşi zi la încă o şedinţă, de îndată, aleşii s-au adunat din nou în sală, iar PSD-iştii au votat excluderea din şedinţă a lui Morna, pe motiv că încă avea trepiedul la masă.

Omul a plecat, dar cu tot cu ceilalţi patru consilieri PNL, care s-au declarat solidari cu el. Aşa că întâlnirea a continuat doar cu aleşii PSD, care au asigurat cvorumul necesar.

Aşa cum le place lor: fără martori şi camere pornite...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!