Un ceas de aur care a aparținut celui mai bogat pasager de pe Titanic, omul de afaceri american John Jacob Astor, a fost vândut la licitație pentru 1,175 de milioane de lire sterline, adică 1,37 de milioane de euro, stabilind un nou record pentru un obiect legat de celebra navă, a anunțat casa de licitații britanice Henry Aldridge & Son, citată de presă.

Ceasul are inițialele JJA, iar proprietarul lui, considerat atunci unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la doar 47 de ani, la scufundarea Titanicului. John Jacob Astor și-a văzut soția, Madeleine, urcând pe o barcă de salvare, alături de femei și copii, iar apoi a murit, alături de alte circa 1.500 de victime ale tragicului eveniment petrecut pe 15 aprilie 1912. 

Cadavrul a fost găsit la 22 aprilie 1912, împreună cu ceasul de buzunar din aur de 14 carate, scos acum la licitație. 

„Ceasul a fost complet restaurat după ce a fost returnat familiei” lui John Jacob Astor „şi purtat de fiul său, ceea ce îl face o piesă unică din istoria Titanicului şi unul dintre cele mai importante ceasuri din istoria celui mai faimos vas din lume”, a precizat casa de licitaţii.

Despre cumpărător se știe doar că este cetățean american.

Inițial, se estima că ceasul va fi vândut pentru o sumă între 100.000 și 150.000 de lire. Costul final depășește recordul anterior al licitațiilor pentru obiecte de pe Titanic, deținut de o vioară pentru care, în 2013, s-a plătit 1,1 milioane de lire sterline.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!