Cu întârziere de câteva luni, Ministerul Educației i-a premiat pe elevii care au luat note maxime la examenele naționale din acest an.

În Bihor, au fost cinci laureați: un absolvent cu 10 la Bacalaureat și patru cu aceeași medie la Evaluarea Națională.

În această săptămână, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a primit de la București banii necesari pentru aceste premii, iar miercuri a organizat o scurtă festivitate, la care au participat cei cinci premianți și unii dintre părinții acestora.

„Fără îndoială, rezultatele voastre arată respectul manifestat de-a lungul studiilor pentru învățare. Cu siguranță, ați fost exemple de urmat și îmi doresc să rămâneți așa”, le-a spus tinerilor inspectorul școlar general Horea Abrudan.

Nota 10 la Evaluarea Națională a fost obținută în acest an de Câmpan Ayanna Maria, Fologea Daria Maria, Lupău Alin George și Oncioiu Matei, toți elevi acum în clasa a IX-a la Colegiul Național Emanuil Gojdu. Fiecare dintre ei a primit câte 2.000 de lei.

La Bacalaureat, Bihorul a avut un singur zecist: Andrei Covaci, absolvent al Colegiului Național Emanuil Gojdu. Admis la o universitate din Olanda, el își va folosi premiul de 5.000 de lei pentru un vis pe care îl pune în practică: un an sabatic. Tânărul are de gând să călătorească și să descopere lumea, înainte să devină student.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!