Cinci români au fost răniţi la Londra, după ce un şofer a intrat, se pare, intenţionat cu maşina în pietonii care se aflau pe trotuar. Unul dintre români este în stare gravă, iar trei dintre ei sunt internaţi în stare stabilă. Un altul a fost deja externat, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

”Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura şi s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King’s College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale”, transmite MAE.

Autorităţile britanice încearcă să stabilească exact circumstanţele producerii accidentului.

Accidentul a avut loc în sud-estul metropolei Londra. Martorii au declarat presei britanice că românii lucrau la o spălătorie de maşini din apropiere, iar maşina ar fi intrat intenţionat în ei. Martorii au susţinut că unul dintre răniţi l-a fugărit inclusiv pe stradă pe şofer, deşi avea faţa acoperită cu sânge.

Ulterior, poliţiştii au intervenit şi l-au arestat pe şoferul care a provocat accidentul rutier, dar detalii despre el nu au fost făcute publice.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Weekend-ul atentatelor cu maşini: Un mort şi zeci de răniţi la New Orleans, Heidelberg şi Londra