Impresarii vorbesc despre cei mai buni ani pentru muzica românească. Asta pentru că artiştii români au găsit cheia succesului dincolo de graniţele ţării, Inna, Dan Bălan sau Alexandra Stan făcând zeci de mii de euro la un singur concert în străinătate.

Aceste performanţe nu se ating uşor, însă. Impresarii susţin că la mijloc e multă muncă. Contează şi să ştii ce muzică se consumă.

Alexandra Stan, la cei 22 de ani, e o cântăreaţă de succes. Are concert după concert şi e în topurile din Germania, Franţa, Grecia, Marea Britanie, Spania şi Rusia. În cluburile din Cehia, melodia ei "Mr. Saxobeat" se difuzează şi de patru ori pe seară.

Succes are şi Eduard Maya, care abia mai ajunge prin România, din cauza concertelor din străinătate. "Am fost în New York, Miami, Las Vegas... Acum am primul concert în Europa după multe luni", zice el.

La fel de căutaţi sunt şi Inna şi Dan Bălan, celebri de ceva timp în străinătate. Deşi artiştii se codesc să spună cât câştigă, impresarii zic că un concert în străinătate se plăteşte între 3.000 şi 20.000 de euro.