Clubul orădean de biliard Pool Club organizează în acest sfârşit de săptămână unul dintre cele mai puterice turnee de biliard din partea de vest a ţării. Este vorba dspre Cupa Oradea Open, competiţie care se va desfăşura sâmbătă şi duminică la sediul clubului orădean, situat pe Mihail Kogălniceanu, nr. 3, la care vor participa aproximativ 50 de jucători din întreaga ţară.

Potrivit preşedintelui clubul orădean, Czirijak Levente (foto), iniţiativa s-a născut ca urmare a faptului că, deşi sunt plătite cotizaţii importante către federaţia de specialitate, aceasta organizează doar două turnee pe an, şi acelea fără recompense materiale. "De aceea nu a existat interes prea ridicat din partea practicanţilor biliardului", a afirmat Czirijak.

Scopul turneului de la Oradea este în principal de a aduna iubitorii biliardului din Transilvania pentru a identifica potenţiali organizatori ai competiţiei Transilvania Tour. Astfel, se doreşte ca de anul viitor să aibă loc un circuit de turnee, de şase etape, în perioada februarie-martie, care să se desfăşoare în această parte de ţară, în oraşe precum: Timişoara, Cluj, Baia Mare, Satu Mare, Carei şi Oradea.

Până atunci însă, turneul din acest weekend, care va consta într-un concurs la bila 9, va avea premii consistente. Întrecerea propriu-zisă va începe la ora 11. Meciurile se vor disputa în sistem de piramidă cu dublă eliminare (cei care pierd mai au o şansă de calificare).

"Ne dorim să creştem nivelul de joc, iar în acest sens am invitat mai mulţi campioni naţionali şi câştigători de euro-turnee, printre care Ciprian Gândac sau Sonia Simionov", a declarat organizatorul competiţiei, Czirjak Levente.

De precizat că taxa de participare va fi de 100 de lei, însă femeile şi tinerii sub 18 ani vor putea concura gratuit. "Dat fiind numărul mare de participanţi la care ne aşteptăm, întrecerea va continua şi duminică, atunci când se vor duela primii opt", a mai precizat Czirjak.

Valoarea totală a premiilor va fi de 4000 de lei, câştigătorul urmând a fi recompensat cu 1400 de lei. De asemenea, jucătorilor calificaţi în faza finală, care nu sunt din localitate, li se va asigura cazarea gatuită.

"Va fi unul dintre cele mai puternice turnee organizate până acum, crema jucătorilor de biliard din România confirmându-şi prezenţa. Astfel vom avea participanţi din Bucureşti, Timişoara, Lugoj, Hunedoara, Sibiu, Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare, Careii", a mai adăugat Czirjak Levente.

El a mai precizat că, înainte de joc, suprafeţele de joc ale tuturor meselor au fost înlocuite cu unele noi.

Din Oradea la această competiţie vor participa 10 concurenţi, între care Kristof Arnold, sportivul clasat pe locul V la Campionatele Naţionalele desfăşurate în urmă cu o lună la Bucureşti, şi Călin Laza, situat la acest concurs între locurile XIII-XVIII.

Turneul va putea fi urmărit şi în transmisiune directă pe pagina de facebook a Pool Club Oradea.