Cei mai buni pescari din România participă în aceste zile, de luni până joi, la semifinalele Campionatului Naţional de pescuit sportiv de crap, ediţie organizată pentru prima dată în judeţul Bihor, la o fermă de crapi din Diosig.

La întrecere participă şapte cluburi sportive, dar nici unul nu este din Bihor. Participanţii sunt: Clubul Sportiv Cetatea Alba Iulia, Vidra Baia Mare, ASCP Transilvania, Renaşterea Bucureşti, AGS Crap 1, Pescari Vâlceni şi Lupaş Power.

Pescarii au ajuns în Diosig duminică, zi în care a avut loc prezentarea echipelor, a grilei de concurs şi instalarea corturilor pescarilor.

"Echipele sunt formate din câte doi pescari şi două rezerve. Ei trebuie să asigure pescuitul non-stop, timp de 72 de ore. Pentru asta, dorm în corturi, chiar în zona de pescuit. La concurs aceștia sunt monitorizați de mai mulți observatori care actualizează grila de punctare în funcție de capturi. Până miercuri dimineaţă, ei au reuşit să pescuiască peste 7 tone de peşte", a explicat preşedintele Federaţiei Române de Pescuit Sportiv, Ştefan Popescu.

Potrivit acestuia, miercuri, la ora 8, în fruntea clasamentului se afla clubul AGS Crap, pe locul II Cetatea Alba Iulia, iar pe III ASCP Transilvania.

Competiţia se va încheia duminică. Echipele care se vor situa pe primele trei locuri vor participa la etapa finală a Campionatului, care se va desfăşura tot la Diosig, la începutul lunii octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!