În organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, 9 servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă s-au întrecut, joi, în faza judeţeană a concursurilor profesionale destinate lor.

"Prin organizarea anuală a acestei competiţii cu caracter tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, se urmăreşte pe de o parte dezvoltarea deprinderilor şi abilităţilor necesare acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, iar pe de altă parte evaluarea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie ale acestor servicii", se arată într-un comunicat al ISU Crişana.

Fiecare echipaj din cadrul celor cinci servicii voluntare şi patru servicii private pentru situaţii de urgenţă participante a fost format dintr-un antrenor (şeful serviciului) şi 10 concurenţi (opt concurenţi şi două rezerve).

"Timp de patru ore ore, salvatorii au făcut o adevărată demonstraţie de dibăcie, implicare şi profesionalism, depăşind cu succes obstacolele întâmpinate pe parcursul celor trei probe de concurs: ştafeta 4X100 m, pistă de îndemânare şi viteză şi realizarea dispozitivului de intervenţie", se precizează în comunicat.

La final, cei mai buni au fost şi premiaţi. La categoria servicii voluntare, pe primul loc s-a clasat echipa din Popeşti, urmată de cele din Tileagd şi Ciuhoi, iar dintre serviciile private, cea mai bună s-a dovedit echipa Lemnul SCM Oradea, urmată de Sinteza Oradea şi de OMV Petrom.