Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a făcut publică ierarhia absolvenţilor de gimnaziu din judeţ, pentru ca fiecare elev să-şi poată afla şansele la admiterea la liceu.

Conform metodologiei, concursul de admitere în ciclul liceal este computerizat, elevii fiind distribuiţi la şcolile alese în funcţie de media de admitere. Fiecare trebuie să completeze o fişă de admitere cu opţiunile sale, iar programul electronic îi va distribui în clasa în care se încadrează, conform mediei. În acest an, media de admitere a fost compusă în proporţie de 75% din media Evaluării Naţionale, iar 25% a reprezentat media anilor de gimnaziu.

Eleva cu cea mai mare admitere din Bihor este o absolventă a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu, Ştefania Curilă (foto). Tânăra - care este totodată fiica preşedintelui Senatului Universităţii din Oradea, Sorin Curilă - are o medie de admitere de 9,99, după ce a luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională şi a terminat gimnaziul cu media 9,98.

Topul este continuat de un absolvent de la aceeaşi şcoală, Antoniu Stan, care are media de admitere 9,98, iar pe locul III se regăseşte Darius Haş, de la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, cu media 9,97. Ambii elevi au obţinut, la rândul lor, media 10 la Evaluarea Naţională.

La polul opus, cea mai mică medie de admitere o au doi elevi de la Şcoala Gimnazială Balazs Jozsef din Curtuişeni, 2,27. Asta pentru că la Evaluarea Naţională au luat 1 pe linie, iar gimnaziul l-au absolvit cu media 6,08, respectiv 6,11.