Vineri, 8 decembrie 2023, a avut loc la Oradea a patra ediție a Conferinței naționale „Contenciosul administrativ”, organizată de Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea în parteneriat cu Baroul Bihor, care a reunit cei mai importanți specialiști în domeniu din țară.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala ”Av. Emil Stratone” a Baroului Bihor, iar dezbaterile au fost ample, canalizate asupra aspectelor de ordin practic al aplicării în concret a dispozițiilor din materia Contenciosului Administrativ care au stârnit interpretări în practica instanțelor de judecată, disemnându-se totodată și rezultatele cercetărilor invitaților noștri în această materie.

Dimensiunea națională conferinței este argumentată de împrejurarea că au participat invitați de la cele mai importante facultăți de Drept din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Târgu Mureș.

Dintre aceștia, subliem prezența doamnele prof.univ.dr. Dana Tofan, Director al Școlii Doctorale a Universității din București și membru ale echipei de avocați care a obținut păstrarea Policlinicii Mari (viitorul sediu al Consiliului Județean) în proprietatea publică a județului Bihor și prof.univ.dr. Verginia Vedinaș,  tot de la Universitatea din București, reputat specialist și senator de Bihor în legislatura 2000-2004; remarcăm și prezența domnei avocat Eugenia Marin, unul dintre cei mai respectați foști judecători ai Secției de Contencios Administrativ a instanței supreme, unde a activat o îndelungată perioadă.

La dezbaterile care au fost deschise de doamna judecător Florica Roman, Președintele Curții de Apel Oradea și domnul conf.univ.dr. Cristian Dumitru Miheș, Decanul Facultății de Drept a Universității din Oradea, au participat judecători ai instanțelor din Bihor, avocați, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și studenți interesați.

Evenimentul a fost transmis live pe juridice.ro, cel mai mare site cu profil juridic, înregistrând o audiență constantă de peste 5000 de persoane - o audiență enormă pentru o conferință de specialitate, auditorii fiind judecători, avocații și consilierii juridici de pe întreg teritoriul României.

Din acest an conferința devine anuală, urmând a reuni cei mai de seamă reprezentanți ai Dreptului administrativ, în primul sfârșit de săptămână după vacanța tradițională de 1 Decembrie, la Oradea.

Mulțumim tuturor invitaților noștri, precum și celor care și-au adus contribuția la reușita evenimentului.

Facultatea de Drept - Universitatea din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!