Cei mai mari contribuabili la bugetul local au fost premiaţi, joi, de municipalitate, în cadrul Galei "Antreprenor pentru Oradea".

"Au fost premiaţi cu diplome şi aprecieri primii 10 agenţi economici care au contribuit cu cele mai mari sume la bugetul local în anul 2012, respectiv: RCS&RDS, Grupul de firme Transilvania General, European Food &Drinks, Omilos Oradea SRL, Grupul de firme Selina, Grupul de firme Plastor, Grupul de firme Lotus Center, Zahărul Oradea SA, Grupul de firme H Essers, Grupul de firme Leonardo şi UAMT SA", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Primăria Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cel mai mare contribuabil la bugetul Oradiei a fost compania RDS&RCS, care a plătit impozite şi taxe de 2,4 milioane lei. Din patriotism local, proprietarul companiei, Zoltan Teszari şi-a mutat puncte de lucru din ţară pe firma din Oradea, tocmai pentru a achita grosul birurilor aici, nu în alte oraşe.

Tot în cadrul galei a fost premiată firma SC Calipso SA pentru cea mai mare investiţie realizată în Oradea, respectiv hotelul Double Tree by Hilton, a cărui investiţie s-a ridicat la 21 milioane de euro.

Şi firmele care au dat dovadă de reponsabilitate socială şi au făcut donaţii importante pentru proiecte ale administraţiei publice locale sau au contribuit prin realizarea cu titlu gratuit a unor lucrări pentru proiectele propuse de municipalitate au fost premiate.

În 2012, marea majoritate a donaţiilor s-au îndreptat spre domeniul medical, respectiv spre Centrul Oncologic, Centrul de îngrijire paliativă Hospice Emanual Oradea, Spitalul Municipal Dr. Gravril Curteanu şi Spitalul Clinic Judeţean.

"Donaţii importante au fost făcute de: SC Vandana Com SRL şi Samsung Electronics SRL - sponsorizare pentru Centrul Oncologic, Emsil Techtrans SRL, Servier Pharma SRL, Kronovest SRL- sponsorizare oferită spitalului Gavril Curteanu, Christian Aid ministries, Europharm SA, Farmexpert DCI SA, SC Infoworld SRL, SC RCS&RDS SA, SC The Rompetrol Group Corporate Center SRL, Edenred România SRL şi Fundaţia Romulus - cu donaţii spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea", mai arată comunicatul, care ţine să mulţumească tuturor pentru contribuţiile aduse municipiului.

Citiţi pe această temă şi articolul: "Motoarele" oraşului: Firma lui Teszari, cel mai mare contribuabil al Oradiei