Cunoscuta revistă americană Forbes a publicat recent cea mai nouă ediție a Topului Miliardarilor în dolari din toată lumea, top deschis de francezul Bernard Arnault, şeful holdingului internaţional de bunuri de lux LVMH, care deţine branduri ca Louis Vuitton, Dior, Loro Piana şi Moët. Forbes estimează că acesta are imensa avere de 211 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea se află Elon Musk, cofondator Tesla și SpaceX și, mai nou, deținător al platformei de socializare Twitter. Musk are o avere de 180 de miliarde de dolari. Pe lotul al treilea este plasat Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 114 miliarde de dolari. 

În clasamentul ediției americane Forbes al celor mai bogați oameni din lume în 2023 se regăsesc șase români. Averea cumulată a bogaților României se ridică la 8,8 miliarde de dolari anul acesta, în scădere cu 1,4 miliarde de dolari față de 2022 (10,2 miliarde de dolari), scrie ediția din România a Forbes. 

Clasamentul miliardarilor în dolari din România este deschis de Ion Țiriac, cu o avere de 2 miliarde de dolari. Conform Forbes, averea fostului tenismen a crescut cu 400 de milioane de dolari față de anul trecut. Țiriac este poziționat pe locul 1.516 în topul celor mai bogați oameni din lume.

Următorul pe listă este Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

Cel mai mare „pierzător” în 2023 este Daniel Dineș, fondatorul UiPath, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari, în scădere cu 1,3 mld. dolari față de anul trecut, notează sursa citată. 

Următorii doi români din topul bogaților planetei sunt Ion Stoica și Matei Zaharia, fondatorii companiei de software DataBricks. Fiecare are o avere de 1,2 miliarde de dolari. Ultimul român de pe lista miliardarilor în dolari e Adrian Pavăl, fratele lui Dragoș Pavăl, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!