Orădenii cu spirit caritabil şi dare de mână au umplut, marţi seară, sala Teatrului de Stat Regina Maria pentru a asista la un concert excepţional susţinut de trei tenori ai Operei Scala din Milano, în cadrul unui eveniment caritabil organizat de Clubului Lions 22, secţiunea de doamne a Clubului Lions Oradea.

Italienii Silvio Scarpolini şi Massimiliano Italiani, tenori secunzi în Corul Operei, alături de bolivianul Rodolfo Gemio, şi el colaborator al prestigioasei instituţii culturale, au fost acompaniaţi de un band format din patru muzicieni italieni.

Concertul tenorilor a fost o călătorie armonioasă şi inedită prin lumea muzicală a Americii de Sud. În spectacolul care a durat aproape două ore, cei trei au interpretat canţonete, valsuri, tangouri şi arii din Bolivia, Cuba, Argentina, Brazilia, Columbia, Panama şi Venezuela.

Cântece ca "Historia de un Amor", "Quizas, Quizas, Quizas", "Besame Mucho" sau "Moliendo Café" au încântat publicul atât prin interpretarea la superlativ a celor trei tenori, cât şi prin reorchestrările trupei de acompaniament din care s-au remarcat chitaristul Giulio Tampalini şi acordeonistul Gino Zambelli. Nu a lipsit nici celebra "O sole mio", pe care artiştii au ţinut să o interpreteze spre final împreună cu întreg auditoriul.

Evenimentul a vizat strângerea de fonduri pentru proiectele caritabile ale Clubului Lions programate pentru anul 2016, cel mai important fiind Tabăra pentru copiii cu diabet, organizată anual din 2009. În urma succesului în creştere al taberei, organizatorii şi-au propus pentru anul viitor creşterea numărului de copii participanţi de la 16 la 25.

Concertul, considerat în unanimitate un mare succes, şi care a redefinit standardele artistice şi de ţinută ale unei activităţi caritabile, s-a încheiat cu o prezentare de modă a creatoarei Rozalia Bot.