Cel mai bogat om din China, omul de afaceri Wang Jianlin, a inaugurat duminică un "oraş al cinematografiei", un complex de studiouri de producţie de film şi televiziune în care investiţiile planificate vor ajunge la 8,17 miliarde de dolari, scrie realitatea.net. La inaugurarea celui mai ambiţios proiect privat dedicat producţiei cinematografice, lui Wang i s-au alăturat starurile John Travolta, Nicole Kidman şi Catherine Zeta-Jones.

După ce va fi terminat, în 2017, Oriental Movie Metropolis, situat în oraşul Qingdao şi care se va întinde pe 376 de hectare, va avea 20 de studiouri de producţie, inclusiv unul subacvatic, un complex de galerii pentru expoziţii, un mall cu parc de distracţii interior şi câteva hoteluri. Proiectul va include şi un club pentru proprietarii de iahturi.

Wang Jianlin, în vârstă de 58 de ani, este fondatorul Dalian Wanda Group. Wang, cel mai bogat om din China, cu o avere de 14 miliarde de dolari, vede în acest "oraş al cinematografiei" şi un pas înainte în dezvoltarea Wanda Group pe segmentul ofertelor de petrecere a timpului liber şi divertismentului.

Wanda Group, aflat sub control privat, deţine, printre altele, 6.000 de săli de cinema, 62 de magazine şi 68 de centre de karaoke.